ZADAR - Osim Sabine Glasovac, koja je očito okrenula leđa svojoj zadarskoj bazi i već treću sjednicu zanemaruje mjesto gradske vijećnica zbog previranja u SDP-u, svi ostali vijećnici kao da ne žive u Zadru. 

Nitko od njih nije postavio pitanje koje muči i nervira motorizirane građane Zadra - privremene regulacije prometa i nesnosne gužve na glavnim prometnicama. 

Već više od tri tjedna građani mile u kolonama kada se voze na posao. Gube živce i kasne na posao, kao jedna naša sugrađanka koja se u neprekidnoj koloni od Puta Nina do Male pošte vozila pola sata.

Na zapadnom prilazu središtu Grada stanje je katastrofalno u vrijeme odlaska na posao, a ništa bolje nije niti na istočnom. Zatvaranje dijela Bulevara, stvorilo je čepove u Murvičkoj ulici, kolonu od rotora do Ulice 7. Domobranske pukovnije na kojoj se treba čekati i po pet otvaranja semafora da bi prešli u Ulicu Franka Lisice i spustili se donjim dijelom Ulice Ante Starčevića.   

Iz gradske uprave upućuju građana na strpljenja jer su istovremeno „napali" više prometnih pravaca. A još nisu ni počeli radovi na raskrižju s Ulicom Benka Benkovića, koja građanima izlazi na uši od tolikog spominjanja. Da bi se ispostavilo da su iz gradske uprave tek sada riješili zemljišno - imovinske odnose pa se izvođači polagano uvode u posao.

Izvođači radova na vrijeme su izabrani. Glavni je Sarađen, koji osim dva velika gradilišta u Gradu, radi i na podvožnjaku u Zemuniku. Imaju li kapaciteta, kao i Vodoinstalacija koja je prisutna kao izvođač na sva tri gradilišta. Zašto je trebalo tako biti i koliko će to trajati, nitko se nije očitovao od investitora.

Za obnovu državnih cesta s izvođačima je ugovoren rok od 12 mjeseci, a za posao u Vruljici, preko istog ugovora se doznalo da su ugovoreni s rokom trajanja do 15. veljače. A gdje su tek kiše i produžeci iz ovih i onih razloga?