Nakon rekordne 2017. godine, sezona 2018. će biti prepuna izazova, poručio je gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. 

Jedan od tih izazova, prema Gašiju, su problemi u kojem se našla irska niskotarifna aviokompanija Ryanair koja sa Zračnom lukom Zadar ima 15 linija. 

- Želim na vrijeme postaviti ovo pitanje. Ryanair je u velikim problemima, već je otkazao dvije tisuće letova, a izgleda da će se dogoditi i novi udar na kojem će se naći 400 tisuća putnika. Što to znači za Zadar? Svi znamo da lokalna samouprava sufinancira letove, a nije svejedno hoćemo li plaćati vrhunski ili sekundarni proizvod? Imate li plan B u vidu pronalaska drugih niskotarifnih kompanija, pitao je Gaši. 

Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, najavio je kako ovaj tjedan planirano potpisivanje ugovora o sufinanciranju. 

- Čitao sam i ja o tim problemima, mi ćemo na sastanku s novom Upravom i svim dionicima koji financiraju Ryanair donijeti zaključke i planirati daljne aktivnosti. O tome se razgovara i na nivou Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva, stoga vjerujem da će se naći kvalitetno rješenje, poručio je Katić.