Ovoga smo ponedjeljka u eteru 057Radija ugostili Svetka Perkovića, ravnatelja Pomorske škole Zadar. Nakon predstavljanja škole dotakli smo se teme stručne pomorske naobrazbe, ali i važnosti općeg obrazovanja, u koje spadaju i elementarna kultura i bonton, do koje prema riječima ravnatelja Pomorska škola Zadar itekako drži.

Slušatelje smo upoznali s programom škole koji je vezan međunarodnim okvirima, što znači da zadarski učenici dobivaju jednako vrednovanu i kvalitetnu naobrazbu kao i drugim pomorskim školama u svijetu. Uz to, zbog praćenja i adaptacije pomorskih trendova, Pomorska škola Zadar ostvaruje konstantne kontakte sa stranim učilištima i agencijama, koji su uz stručnu praksu od velike važnosti učenicima.

Razgovarajući o stručnoj praksi ravnatelj Perković istaknuo je kako učenici dobar dio prakse odrađuju na kopnu, odnosno u posebno opremljenim prostorijama u kojima su smješteni simulatori, tehničkih karakteristika propisanim međunarodnim standardima, koji služe za oponašanje uvjeta na moru, kao i na prvom školskom brodu, Kraljici mora.

Ukoliko želite saznati kako se od četrnaeste godine radi na tome da postaneš kapetan, o djevojkama u Pomorskoj školi ali i ostalim zanimljivostima, poslušajte cijelu emisiju na priloženoj audio snimci.

U sljedećoj emisiji u goste nam dolazi Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru.