ZADAR- Autori idejnog rješenja buduće zgrade Mjesnog odbora Novi Bokanjac, nakon nedavnog zadarskog potopa, napravili su izmjenu kojom će ona biti podignuta za nekoliko stepenica.

- Idejno rješenje taman je bilo gotovo početkom rujna, ali smo onda tražili da se objekt podigne od razine zemlje kako ne bi u nekoj budućnosti poplavio, kazala je resorna pročelnica Dolores Grdović Kalmeta. 

Ona je najavila i savjetovanje s građanima tog gradskog predjela o sadržajima društevnih prostorija u sjedištu Mjesnog odbora. Oni bi htjeli ambulantu, ali to je nešto što se mora uskladiti s mrežom primarne zaštite, kazala je pročelnica.

Novi Bokanjac, uz društvene prostorije s mjesnim trgom koje će se graditi na površini 2200 m četvornih, dobio je već veliko igralište, a dobit će školu u suradnji sa Zadarskom nadbiskupijom (projektna dokumentacija trebala biti gotova sljedeće godine).

Gradonačelnik Branko Dukić najavio je i kanalizaciju o čemu se pregovara s Hrvatskim vodama.

U prostoru omeđenom ulicama Alberta Hallera i Ulice Franje Baruna Trenka, postoji i šuma s topolama i lipama koja ima hortikulturnu vrijednost.

- Bit će to hlad i mjesto za druženje mladih, najavila je pročelnica za gradsku samoupravu i opće poslove.

Ona je na prošlom kolegiju najavila i gradnju zgrada u MO Dračevac, koja je projektirana kod istog zadarskog arhitekta Josipa Čavića, vlasnika lani osnovane tvrtke Structural Art.