ZADAR - Ulica Ante Starčevića, na kojoj su počeli radovi na obnovi kolnika, sastrugana je punih 22 centimetra, a na nekim djelovima i više od 30. Toliko je izmjerio jedan naš sugrađanin, koji nam je poslao fotografiju s lica mjesta.
Skinut je asfalt s kolnika, ali i podloga koja je Bulevar činila najkvalitetnijom zadarskom prometnicom i reprezentativnim ulazom u Grad nakon skoro pola stoljeća. Tako su odredili projektanti koje su angažirale Hrvatske ceste. A što su predvidjeli u novoj tehnologiji obnove četverotračne  ceste, građani će doznati kada se ona polovicom studenog otvori. Hoće li biti u punom profilu ili do raskrižja s Ulicama Franka Lisice i 7. Domobranske pukovnije, to još ne znamo.

Onima koji se pitaju čemu je trebalo kopati Bulevar, pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap odgovorio je kako se na taj način prate "sve promjene koje je život donosi, pri čemu misli na ulaz u Poreznu upravu, parkiralište Željezničkog kolodvora (?),  sinkroniziranje zelenog vala te novi asfalt..." A kad Hrvatske ceste žele Zadru platiti novo uređenje ulaza u Grad, zašto to ne prihvatiti?