ZADAR- Gradonačelnik Branko Dukić na današnjem kolegiju, u uvodu dnevnog reda, iskoristio je medije kako bi izraziti zahvalnost svima koji su pomogli ili ponudili pomoć za što bržom i sanacijom posljedica potopa zadarskog 11. rujna.

Dukić je zahvalio Hrvatskoj vojsci, vatrogasnim postrojbama iz Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, Crvenom križu i humanitarnoj organizaciji Adra Hrvatska te ovlaštenim tvrtkama za crpljenje fekalnih voda iz više gradova.
Gradonačelnik je zahvalio novinarima i medijskim kućama koji su pravovremeno i cjelovito izvještavali o poplavi. -Jučer sam obišao stradale gospodarske objekte - Supernovu ali gradilište na Murvičkoj ulici, informirao je gradonačelnik Zadra.

- Štete se i dalje zbrajaju, ustvrdio je Dukić i najavio kako će gradski ured do subote u ponoć primati obrasce građana za prijavu štete nakon što je proglašena elementarna nepogoda.
S kolegija Gradonačelnika izostalo je četvero pročelnika (Vanjak, Kasap, Pešut, Nekić) a Dukić je javno pohvalio Ivana Mijalovića, pročelnika za financije, koji kako je kazao racionalno vodi brigu o proračunu.
U prvoj polovici ove godine gradska blagajna imala je punjenje od 47 posto, a rashodi su bili 34 posto tako da je ostvaren višak od 12.6 milijuna kuna.