ZADAR - U ponedjeljak je sjednica Gradskog vijeća Zadra - 2. listopada.

- Sjednica je trebala biti prije 15 dana. Međutim, odgođena je zbog elementarne nepogode, kazao nam je Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća Zadra. Vijećnici su tek sinoć dobili „kilo" materijala u pisanoj formi.
Na dnevnom redu je 20 točaka s tim da su prvoj točki izvještaji gradskih trgovačkih društava o poslovanju u 2016., koji su trebali biti podneseni prije ljeta, ali je došlo do smjene gradske vlasti nakon lokalnih izbora, te je počeo novi mandat Gradskom vijeću. Sjednica u ponedjeljak bit će uglavnom  na temu što je i kako se radilo prošle godine. Na dnevnom redu bit će izvještaji i ustanova za prošlu godinu te polugodišnje izvršenje Gradskog proračuna za 2017.- Neće biti izvještaja gradonačelnika za prvo polugodište, jer su u svibnju bili lokalni izbori, pa nije u redu da novi gradonačelnik govori u ime prijašnjeg, ističe Vrančić.

Ali će na dnevnom redu biti i izvještaj iz KK Zadar za sezonu 2016./2017 s tablicama iz kojih je vidljivo da je u razdoblju od 1. srpnja 2016 do kraja lipnja 2017. godine prihod bio 11, rashodi 14 milijuna kuna, što znači da je gubitak bio tri milijuna kuna.
Sezonu ranije KK Zadar je imao gubitak od 6.3 milijuna kuna, što su vijećnici također našli u materijalima o poslovanju Kluba kojem je Grad Zadar vlasnik i za koji novac odobravaju vijećnici. Pisane izvještaje podnijeli su uglavnom bivši direktori KK Zadar.