Srpski državljani s područja Vojvodine pokušali su preko hrvatske granice "prošvercati" petoro turskih državljana u dobi od 24 do 36 godina. U nelegalnom prelasku u petak ujutro zatekli su ih policijski službenici Policijske postaje Donji Srb, prilikom granične ophodnje na cesti u Ličkim Osredcima. Radi se o području između Grahova i Srba, u kojem često cesta prelazi iz jedne u drugu državu, što otvara prostor mogućim ilegalnim prelascima.

U kombiju švedskih nacionalnih oznaka zatekli su srpski dvojac (25 i 49 godina) i pet turskih državljana, koje su zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice priveli u službene prostorije PU zadarske. Krijumčare se sumnjiči da su, u dogovoru s još četiri osobe, sudjelovali u organiziranom ilegalnom prebacivanju turskih državljana iz BIH u RH te su uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH privedeni pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

Turskim državljanima je utvrđen identitet, kao i činjenica da ih ne traži pravosuđe drugih zemalja, niti je za njima raspisana tjeralica. Opravdano se pretpostavlja kako im Hrvatska nije bila zadnja stanica, te su nakon prelaska granice trebali otići u druge EU zemlje. Protiv njih je zbog nezakonitog prelaska državne granice i boravka u RH podnesen optužni prijedlog i doneseno Rješenje o protjerivanju. Danas će na graničnom prijelazu biti predani policiji BIH, a kriminalističko istraživanje događaja se nastavlja.