ZADAR- Advent u Zadru ove će godine biti kraći, a kućica na Trgu Petra Zoranića bit će manje, informacija je to koju su zadarski ugostitelji neslužbeno dobili u Turističkoj zajednici Grada Zadra.
Danas je iz Grada Zadra objavljena javna nabava za najam kućica po procijenjenoj vrijednosti od 195 tisuća kuna, bez PDV-a. Rok isporuke je 22.studenog do 2. siječnja, što bi bilo vrijeme kada će kućice biti postavljene. Lani su kućice iznajmljene kod karlovačke tvrtke Fest. Procijenjena vrijednost posla iznosila je 190 tisuća kuna, a Fest je ponudio 189 675 bez PDV-a. Odluku o izboru potpisao je tada  zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Grad Zadar će te kućice iznajmljivati za ugostiteljstvo i trgovinu, a za što bi se trebao objaviti javni natječaj.

Prošle je godine natječaj objavljen 7. listopada za 27 lokacija. Početna cijena je bila od 3 600 do 6 900 kuna za najbolje lokacije. Nije sve išlo iz prve, ali su na kraju sva mjesta iznajmljena. No, bilo je puno kućica na tako malom prostoru, pa će Grad Zadar ove godine smanjiti njihov broj a time i zaradu. Lani je prijavljenih bilo 59 a na javnom otvaranju ponuda najviša licitirana ponuda dosegla je 35 tisuća kuna.