U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Zadar organizira besplatni trening seminar samoobrane za žene. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj se obilježava 22. rujna u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22.rujna 1999. godine. Datum spomendana odredio je Hrvatski sabor. U obrazloženju je navedeno kako se u Hrvatskoj nasilje nad ženama , posebice fizičko, najčešće događa u obiteljskoj zajednici koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola , a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug.

Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pokušava se senzibilizirati društvo za spomenutu problematiku te poslati jasna poruka da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

Krav Maga Zadar obilježit će taj dan besplatnim trening-seminarom za žene, u subotu, 23. rujna 2017. godine od 15,00 sati u svojoj dvorani na adresi Dubrovačka 20A (ispod košarkaške dvorane, unutar sportskog centra Višnjik)

Seminaru mogu sudjelovati sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje.
Uz određene tehnike samoobrane, naučit ćete podići i svoje samopouzdanje te naučeno kasnije i prenijeti na svoje sestre, prijateljice, kolegice, kćeri, majke, sve one koje su odlučile ne biti žrtve nasilja. Svoje sudjelovanje možete potvrditi na mail adresu; [email protected] ili u inbox facebook stranice Krav Maga Zadar.

Krav Maga na hebrejskom jeziku znači slobodna borba (Krav- slobodna , Maga- borba). Krav Maga je praktični , taktički borbeni sustav koji govori o tome kako prepoznati, spriječiti i riješiti opasnu situaciju. Krav Maga kroz svoje treninge priprema osobe za zaštitu sebe i po potrebi za zaštitu drugih. Pristup treninzima je drugačiji od sportskih treninga, te osim praktičnog djela ima i učenja o psihologiji borbe i preživljavanja. Krav Magu osmislio je Imi Lichtenfeld (1910. - 1998.) i koji je bio prvak Slovačke u hrvanju, gimnastici i boksu.

Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke. Krav Maga mogu trenirati svi, bez obzira na dob i spol.