ZADAR - Hrvatske ceste su posredstvom Cesta Zadarske županije, tvrtke koja održava državne ceste, obavijestili javnost da u četvrtak počinju radovi na uređenju Ulice Ante Starčević, poznatije kao Bulevar. To je četverotračna prometnica, izgrađena 70-ih godina prošlog stoljeća tako kvalitetno da je još uvijek reprezentativan ulaz u Zadar.

Zbog radova na obnovi kolnika Bulevara važit će privremena regulacija prometa koja će se Ulicom Ante Starčevića odvijati istočnim kolničkim trakom. Zapadni trak će biti zatvoren od raskrižja na vrhu gdje je Interspar,  odnosno od ulice Bleiburških žrtava do raskrižja Bulevara s Ulicom 7. Domobranske pukovnije (prema JVP Zadar).

Dvosmjerni promet u cijelosti će se odvijati istočnim kolnikom prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Radovi će se odvijati od 20. 9. 2017 (17 sati) do 10. 11. 2017 (18 sati).

Hoće li u taj sat i tog dana završiti radovi na obnovi cijelog Bulevara u sklopu kapitalnog projekta Hrvatskih cesta nismo uspjeli doznati. Druga faza bi bila rekonstrukcija ulice između Poliklinike i Bolnice do Ravnica s kojih će nestati rotor, a potom slijedi uređenje Obale kralja Tomislava i Liburnske obale.

Radove su prije godinu dana po natječaju dobili zajednica izvođača Sarađen i Vodoinstalacija za 32 milijuna kuna plus PDV, dok je nadzor povjeren zajednici ponuditelja zagrebačkog Investinženjering i Ramtceh i zadarskog D&Z za 1.379.475 kuna.