Prekršajni sud u Zadru novčanom kaznom u iznosu od 6 600 zbog nasilja u obitelji kaznio je Zadranina V.Z.

On je 26. lipnja 2016. godine oko 16,30 sati u dvorištu svoje obiteljske kuće pod utjecajem alkohola od 2,54 promila nasilnički ponašao prema svojoj tada 11-godišnjoj kćeri na način da ju je verbalno vičući napao pred gostima na krštenju svoga sina. Rekao joj je „Ti si glupača, kur*** si kao i svoja mater", nakon čega je kao manijak krenuo prema njoj. Sve iz razloga što se nije snašla u čuvanju svog polubrata kojem je taj dan bilo krštenje, a kojeg joj je V. povjerio na čuvanje kako bi mogao biti s društvom.

Ranije osuđivani Zadranin na sudu je poricao počinjenje djela te naveo da je sve ovo planirano i namješteno od strane njegove bivše supruge kod koje živi njihova kćer. No na temelju svjedočenja djelatnice Centra za socijalnu skrb kao i ostalih okolnosti događaja, zadarski sud nalazi nedvojbeno dokazanim kako je okrivljenik inkriminirane prigode počinio prekršajno djelo iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. 

U kaznu mu je uračunato vrijeme smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te vrijeme uhićenja dana kao 600 kuna novčane kazne pa mu ostaje još za platiti 6 tisuća kuna.