PU zadarska nije potvrdila dojavu o "crnom kombiju i Kinezu koji je mobitelom snimao djecuu nedjelju na dječjem igralištu kod Šilje na Bulevaru

Javnost je o tome preko Facebook grupe Trn u oku upozorio jedan Zadranin. On je, podsjetimo, događaj opisao detaljno, na sljedeći način:  

"Danas smo bili s djecom na igralištu u kvartu. U jednom trenutku na ulazu u kvart parkirao crni zatamnjeni kombi, Mercedes Viano mađarskih tablica. Otvorio je bočna vrata i izašao je Kinez od 50-ak godina. Stao je sa strane i smješkajući se snimao djecu mobitelom. Prišao je malome od susjeda od četiri godine i "kao" pomagao mu oko bicikla. Prijatelj i ja smo dotrčali do tog Kineza i na moja pitanja zašto su tu i zašto snima djecu, pravio se da me ne razumije... Nastala je pomutnja, a u to su došli susjedi iz kafića i počeli postavljati pitanja. Kineza sam natjerao da briše slike iz mobitela, je li to učinio ili nije ne znam, jer sam morao paziti na djecu. Uglavnom, skupio se u kombi i otišao". 

Zamolio je građane da šire dalje objavu jer "ne bi volio da se desi nekome zlo, ako se radi o onome što mi mislimo da je", poručio je Zadranin.

Policija je dojavu zaprimila, ali u anonimnom obliku. 

- Dolaskom na teren, policijski službenici nisu zatekli opisano vozilo i osobu, ali ni dojavitelja. Stoga događaj nije potvrđen, rekla nam je zamjenica glasnogovornika PU zadarske Nikolina Bačić.