Pod utjecajem alkohola od 3,16 promila 52-godišnjak je u nedjelju upravljao autobusom na relaciji Knin-Zadar. 

U takvom stanju nekoliko puta je iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres. Zaustavljen je oko 12,10 sati na državnoj cesti D-1, u mjestu Žagrović. 

Poslije opisanog događaja, u prostorijama Policijske postaje Knin, tijekom policijskog uredovanja povodom opisane vožnje, nakon što je upitao uređujućeg policijskog službenika koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500,00 kuna, na što mu je policijski službenik odgovorio da je to neplativa kazna na mjestu događaja te da mora ići pred suca, prišao policijskom službeniku i zatvorenom šakom zamahnuo prema njegovoj glavi kako bi ga udario. Policijski službenik izbjegao je udarac izmakavši glavu udesno pa ga je ovaj šakom pogodio u prsište nanijevši mu tjelesnu ozljedu (kontuzija lijeve strane prsnog koša), a nakon toga je još nekoliko puta zamahivao rukama pokušavajući udariti policijskog službenika u čemu nije uspio, ali ga je pritom vrijeđao nazivajući ga pogrdnim imenima i kazao mu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. S ovim postupanjem osumnjičenik je prestao tek kada su ga policijski službenici savladali i stavili mu sredstva za vezivanje, dok je izrečenom prijetnjom kod policijskog službenika izazvao strah.

Priveden je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, napada na službenu osobu i prijetnje.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage podnijelo je prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.