Tijekom prošle noći timovi vatrogasnih postrojbi i HV-a iscrpili su i u potpunosti sanirali ukupno 127 poplavljenih objekata na području grada Zadra. Završeno je saniranje javnih ustanova i počela su crpljenja poplavljenih objekata i domaćinstava.

- Čitavu noć radile su pumpe - ispumpavala se voda iz Katedrale sv. Stošije, Poliklinike, TIZ-ovih zgrada, hotela, privatnih kuća... Trenutno je na terenu 250 djelatnika, 200 vatrogasaca i 50 vojnika. Zatrpani smo pozivima i pokušavamo sve obići, rekao nam je jutros zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša. 

Nadležne službe tijekom jučerašnjeg dana zaprimile su ukupno preko tisuću poziva za pomoć u crpljenju poplavljenih objekata i površina. Sve prijave su zaprimljene i evidentirane i prema njima se postupa uz napomenu kako se takve intervencije ne naplaćuju, javljaju iz Grada. 

Bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Iz Odvodnje obavještavaju kako se sanaciji pristupilo žurno, a u pomoć je uskočila i HV. Još uvijek se utvrđuje šteta na uređaju, a u Odvodnji procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana za privođenjem pročišćivača u funkciju. Za to vrijeme, obavještavaju građane, neće biti u mogućnosti obavljati poslove na crpljenju septičkih jama.

Prema informacijama iz Vodovoda, voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.

Dan poslije nezapamćene poplave zbog stanja na kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su ceste: ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija, ŽC6004 na ulasku u Nin te lokalne ceste Žabica-Lički Novi i Kaniža-Lički Novi.

Iz HAK-a javljaju kako se vozi otežano, jednim trakom, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Murvice i Crnog, u Sukošanu te na županijskoj cesti ŽC6011 Murvica-Smoković-Zemunik.