Na poplavljeno područje Nina u Zadarskoj županiji u ranim jutarnjim satima danas je upućen jedan amfibijski transporter PTS-2 i 12 pripadnika Zapovjedništva za potporu OS RH, kao pomoć u obrani od poplava.

Sinoć je Grad proglasio izvanredno stanje uz molbu građanima da, ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbjegavaju korištenje prometa zbog vlastite sigurnosti.

Građanima koji žive na području stare jezgre Grada Nina (otok) preporuča se da ne piju vodu iz slavina te ih obavještavamo da mogu preuzeti pitku vodu u zgradi Gradske uprave u Ninu (Višeslavov trg 1, Nin).

Zbog obilne kiše koja je izazvala poplave na cijelom području Zadra i Zadarske županije na terenu je angažirano ukupno 108 pripadnika HKoV-a OS RH s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima sa 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode kapaciteta 700 litara u minuti, temeljem usmenog naloga potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića.

U pripravnosti u matičnim postrojbama nalazi se 615 pripadnika HKoV-a OS RH, koji bi, prema potrebi, mogli pomoći u obrani od poplava.