Na posljednjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Zadra, održanom u ponedjeljak navečer u prostorima JVP Zadar, izviješteno je kako u ovom trenutku na području Grada Zadra ukupno 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske koji crpe poplavljene objekte. Crpljenje će se nastaviti i čitavu noć.

Pored utvrđenih šteta u zadarskoj Općoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Iz Odvodnje obavještavaju kako se sanaciji pristupilo žurno, a za pomoć je uskočila i HV. Još uvijek se utvrđuje šteta na uređaju, a u Odvodnji procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana za privođenjem pročišćivača u funkciju. Za to vrijeme, obavještavaju građane, neće biti u mogućnosti obavljati poslove na crpljenju septičkih jama.

Prema informacijama iz Vodovoda, voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.

Iako je veći dio gradskih prometnica očišćen i u funkciji, ostaje poziv građanina na pojačan oprez.

Iz HAK-a javljaju da su zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene:

ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija;
ŽC6040 Sukošan-Sveti Martin-Zemunik i
ŽC6004 Nin-Vrsi.

Vozi se otežano, jednim trakom, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Murvice Gornje i Murvice Donje, u Sukošanu te na županijskoj cesti ŽC6011 Murvica-Smoković-Zemunik.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na Paškom mostu vozi se uz ograničenje brzine od 30 km/h.