Hrvatski turistički kongres i dodjelu nagrada Turističke patrole održat će se 12. rujna u Kneževoj palači u Zadru, s početkom u 10 sati.

Riječ je o trećoj po redu stručno-konferencijskoj manifestaciji u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika koja je tematski posvećena turističkoj industriji i srodnim djelatnostima. Cilj kongresa jest da kroz diskusije i prezentacije uglednih predavača kongres bude mjesto okupljanja predstavnika turističkih poduzeća i nadležnih državnih institucija.

U prvom dijelu programa će 4 restorana primiti Večernjakovu zvjezdicu za značajne doprinose primorskoj i kontinentalnoj turističkoj ponudi, dok će se gradovima Varaždinu i Zadru dodijeliti nagrade za najbolje turističke destinacije kontinentalne i jadranske Hrvatske 2017. 

Drugi, edukativni dio kongresa, će potom pozdravnim govorima otvoriti gospodin Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, gospodin Branko Dukić, gradonačelnik grada Zadra i gospodin Gari Cappelli, ministar turizma RH.

Glavna će tema biti turizam budućnosti i pitanje pametnog upravljanja destinacijama te kakva je dugoročna održivost oblika turizma kakvog imamo i postoji li mogućnost zadržavanja razine zadovoljstva gostiju. Osim okruglog stola, kongres će ponuditi i case study izlaganja na temu strategije, sezonalnosti te novih trendova u turizmu, kao i prezentaciju novih projekata koji promoviraju Hrvatsku tijekom cijele godine. Sudionici Okruglog stola bit će Jako Andabak - predsjednik nadzornog odbora Sunce Koncerna d.d., Gari Cappelli - ministar turizma RH, Sanda Čorak - ravnateljica Instituta za turizam, Tomislav Popović - predsjednik uprave Maistre, Kristjan Staničić - direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Tomislav Varga - predsjednik uprave Atlasa.