Nastavlja se humanitarna akcija "Pomozimo Eni Škoda da prohoda". Osmogodišnja djevojčica priprema se za kontrolni pregled 19. rujna i operaciju u Austriji koja bi joj trebala promijeniti život i omogućiti da s ostalom djecom uživa u bezbrižnom djetinjstvu.

Kako bi obitelji pomogao u troškovima, Porat Povljana d.o.o. organizira humanitrani koncert u Povljani u utorak 12. rujna. Eninom ozdravljenju svojim nastupom pomoći će Zorica Kondža, MArina Tomašević, Grupa Banana, David Ricov i Bepo MAtešić, Šime Ivčić, Ivica Sikirić-Ićo, grupe Furešti i Kanela te klapa Donat.

Ena je rođena s genetskom bolesti neurofibromatoza tip I -NF 1. Jedan od simptoma te bolesti je pseudoartroza lijeve potkoljenice - čim je prohodala noga joj je pukla i od tada je više puta bezuspješno operirana. Liječnici u Hrvatskoj preporučili su amputaciju, no roditelji su u Beču pronašli ortopeda koji pruža nadu u ozdravljenje. U vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici "Orthopaedisches Spital Speising" izvršene su dvije operacije, a kako rezultati na posljednjoj kontroli u ožujku nisu bili zadovoljavajući, liječnik je za jesen zakazao novu operaciju.
Umjesto kupnje klasičnih ulaznica potrebno je donirati prilog od 40 kuna. Početak je u 20.30 sati u športskoj dvorani.