Nakon što je sebe imenovao v.d. pročelnikom i kao takav objavio natječaj za višeg stručnog suradnika i time, uslijed pritužbi, izazvao pozornost medija i Ministarstva uprave, načelnik Općine Vrsi Luka Perinić ubrzo je shvatio da ne može biti istovremeno biti i načelnik i v.d. pročelnik jednog odjela. 

Ovih dana prestao je obavljati pročelničke poslove te je na dužnost imenovao drugog djelatnika Općine - Denisa Marića, doznaje Zadarski list. Marić je dosad bio zaposlen na mjestu voditelja računovodstvene službe u Jedinstvenom upravnom odjelu, a upravo je njega, kao i pročelnika tog odjela Josipa Devčića, Perinić krajem lipnja prozvao za bojkot nove vlasti. 

Mladi načelnik, predstavnik Nezavisne liste Pokreta mladih, tada je naveo kako su oni pobjegli na godišnji odmor te da mu se ne javljaju na službene mobitele, a ovakav način primopredaje vlasti izazvao je i pozornost nacionalnih medija. 

U međuvremenu Perinić je donio Pravilnik kojim je očito želio doskočiti bizarnoj situaciji u kojoj je rad općine blokiran. Pravilnik mu je omogućio da kao načelnik sam sebe imenuje i za vršitelja dužnosti pročelnika. No, tu je odluku brzo povukao, a poništio je i nedavno objavljeni natječaj za posao koji je zbog načina donošenja i sam bio sporan.