U sklopu prvog Evolve - Kickass Meetup-a, kojeg je u COIN-u organizirala tvrtka Impaddo, Stipe Stagličić predstavio je finalnu verziju besplatne mobilne aplikacije CityBus Zadar

Ideja je nastala u svibnju, na Hackathon natjecanju u sklopu prve Google I/O Extended konferencije održane u Arsenalu. CityBus osigurao je Stagličiću prvo mjesto, a kao što naziv govori, aplikacija se odnosi na javni gradski autobusni prijevoz. 

- On je relativno dobar, no ljudi nemaju dovoljno informacija o njemu. Ne samo turisti, ni domaći često ne znaju raspored linija. Cilj aplikacije je povećati uporabu javnog prijevoza u Zadru, naveo je Stagličić. 

CityBus Zadar tako pruža prikaz voznog reda, ruta i stajališta svih gradskih linija, pregled najbližih stajališta i sljedećih linija koje prolaze tim stajalištima, prodajnih mjesta za karte, kombinaciju linija te navigaciju do željenog odredišta, ali i notifikacije o planiranim radovima na cesti i neplaniranim zastojima u prometu i kašnjenjima pojedinih autobusa.

Stagličić je podatke prikupljao obilazeći grad na biciklu. Unatoč, istaknuo je, odličnoj suradnji s Liburnijom, svi potrebni podaci jednostavni nisu bili dostupni u digitalnom obliku. Stoga, upravo ova aplikacija po prvi put na jednom mjestu donosi digitalizirane informacije o gradskom prijevozu u Zadru. 

Osim autobusnog prijevoza, u aplikaciju su uvršteni i drugi oblici kretanja - pješačenje te vožnja taksijem, a za vozače tu je i prikaz svih parking zona s informacijama o cijenama i načinu plaćanja. 

Sljedeći koraci u unapređenju aplikacije su proširenje na prigradski prijevoz te razvijanje aplikacije za iOS platformu, mobilni operacijski sustav kojeg podržavaju Iphone uređaji. Kao jedan od prioriteta za razvoj, Stagličić je naveo i uvođenje lokatora. Naime, aplikacija se trenutno temelji isključivo na procjeni, a postavljanjem GPS uređaja u autobuse, dobio bi se točan vremenski prikaz njihova kretanja čime bi se smanjilo vrijeme čekanja. 

Stagličićev "CityBus Zadar" predstavlja prvu u nizu ideja koje će imati priliku biti prezentirane svake prve srijede u mjesecu u zadarskom coworking prostoru COIN. 

- Misija IT Meetup-ova je dijeliti znanje o tržišnim i razvojnim trendovima, ali i svaki mjesec prezentirati jednu odabranu ideju. Ako imate dobru ideju i vjerujete u nju, potpora neće izostati. Impaddo će podržati vaše ideje i povezati vas s pravim ljudima. Primjerice, već smo na ovu temu održali sastanak i s gradskim pročelnikom Ivicom Katićem, navela je Celia Blagović, direktorica tvrtke Impaddo koja je prije godinu dana svoje sjedište iz Varaždina preselila u Zadarsku županiju.