Danas su potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje. Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Današnjim potpisivanjem u Splitu odobrena su sredstva za 18 projekata javne vodoopskrbe i odvodnje na području Dalmacije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna, čiji su korisnici: Vodovod Dubrovnik d.o.o., Javna ustanova Izvor Ploče, Metković d.o.o., Vodovod d.o.o. Makarska, Vodovod Imotske krajine d.o.o., Vodovod Brač d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o., Hvarski vodovod d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Komunalno društvo Pag d.o.o., Zemunik odvodnja d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Komunalac d.o.o. Biograd na Moru i Vodovod d.o.o. Zadar.

„Dostupnost vodoopskrbe i uspostava šumske infrastrukture uz modernizaciju alata važni su preduvjeti za sprečavanje požara i siguran sam da će takvi projekti doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i njihove imovine u budućnosti. Važno je da za takve projekte imamo osiguran novac iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i da ga, kao i za ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH dobro koristimo" - izjavio je ministar Tomislav Tolušić.