ZADAR - Tvrtka Fer gradnja iz Zagreba pred dobivanjem je građevinske dozvole za drugu, identičnu zgradu s 18 apartmana čija je gradnja planiran u uvali Suha na početku Dikla.
Tamo je isti investitor već izgradio jednu zgradu, a sada ima spreman teren i za drugu prema projektu kojeg im je izradila tvrtka Sirius. Na području zone Suha  podignute su i četiri nove stambene građevine čiji je investitor Anton Dedaj. Navodno stanovi u njima nisu za prodaju, a projektirao ih je poznati zadarski arhitekt Igor Pedišić. Dedaj je ujedno bio naručitelj i investitor Urbanističkog plana uređenja Suha, kojeg je izradio Pedišić.

UPU Suha je donesen prije tri godine. Tada, međutim, nije bilo rasprave a niti pobune mjesnog stanovništva u Diklu, kao što je to bilo ljetos.
Kada su sve te građevine podignute, građani su ukazali da je komunalna infrastruktura nedostatna u Diklu za nove stanove i apartmane. Ta je zona izgubila svoj prijašnji identitet, ali je isto tako činjenica kako je i cijelo Diklo zbog apartmanizacije doživjelo preobrazbu i od jednog lijepog gradskog naselje uz more postali su neurbanizirana nakupina apartmanskih manjih i većih zgrada među kojima su se izgubili crveni krovovi.