ZADAR- S malim zakašnjenjem u odnosu na planirani rok, vlasnik vile Bugatto, Ferit Faik Sahenk s obitelji uselit će za tri tjedna u svoj zadarski dom. Do tada će se dovršiti preostali detalji u samoj kući.

Vlasnik turske Dogus grupe doći će na košarkaški turnir, kojem oni više nisu glavni sponzori, ali Sahenk strastveno voli košarku, kao i jedrenje.

Doznajemo i kako je prije mjesec dana bio na još uvijek gradilištu vile na Trpimirove obale, koju je kupio prije dvije godine. U obnovu vile Bugatto, koja se odvijala prema konzervatorskim uvjetima, utrošeno je preko dva milijuna eura. Na izvođenju osjetljivih radova na fasadi bila je angažirana splitska tvrtka Neir, nadzor je provodio zadarski arhitekt Željko Predovan, dok je interijer uređen prema dizajnu Talijanke Fabrizie Frezza. Ona je, kao suradnica Dogus grupe, uredila i Beach club Portos u Marini Dalmacija, koji je izvanredan, te potpisuje i dizajn Vile Dubrovnik.

Imali smo prilike vidjeti njezine ideje koje su u skladu s prošlosti vile Bugatto izgrađene u 19. stoljeću. Obnovljena vila Bugatto bijeli se u redizajnu 21. stoljeća. Možda malo i previše, pa ornamenti na fasadi ne dolaze toliko do izražaja, osobito kad vila zablješti u suncu.

Zato će se, doznajemo, nakon što novi gazda ode, ipak intervenirati na boji fasade da bi vila zasjala u pravom sjaju prošlosti i sadašnjosti. Do tada pogledajte kako izgleda friško uređena vila na Trpimirovoj obali na fotografijama našeg foto-reportera Marka Dimića.