ZADAR - Novi ministar uprave Lovro Kuščević trebao bi imenovati predstojnika ureda državne uprave za Zadarsku i još 15 županija.

Dok je on bio ministar graditeljstva, njegov prethodnik ministar Ivan Kovačić iz MOST-a objavio je u siječnju natječaje koji su završili bez izbora te su prije mjesec i pol objavljeni novi natječaji.

Na posljednji se javilo 11 kandidata, među njima je i bivši župan Stipe Zrilić, dok je polovica kandidata iz samog ureda Državne uprave.

U slučaju da bivši župan Zrilić ne prođe na natječaju za mjesto predstojnika ureda državne uprave, on se može vratiti na svoje staro radno mjesto pročelnika u Županiji s kojeg je otišao  prvo za zamjenika, a onda za župana prije 10 godina.

Kandidati  za mjesto predstojnika ovih dana  su prošli proceduru natječaja, a hoće li prolaziti sigurnosnu provjeru koja navodno traje i po mjesec dana, nije poznato. HDZ-ov ministar morao bi imenovati novog predstojnika do isteka šestomjesečnog mandata vršitelja dužnosti predstojnika Ive Gregova ili ga ponovno postaviti za „vedea".

Bilo kako bilo, Gregov ide u mirovinu, za koju je bio spreman i početkom ove godine. Do kraja ove godine Ured državne uprave napuštaju trojica veterana državne uprave: uz Gregova, njegov zamjenik Damir Valčić te Rade Knežević. Valčić je došao u državnu upravu prije nego je ona odvojena od županijske samouprave, dok su Gregov i Knežević još iz vremena zadarske općine.