ZADAR - Ivani Gusar, mag.med.techn. koja je obnašala dugi niz godina i to vrlo uspješno posao pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, s posljednjim danom kolovoza sporazumno je prestao radni odnos u Općoj bolnici Zadar.

Potvrdio nam je to zamjenik ravnatelja bolnice dr. Edi Karuc. - Mi joj želimo svako dobro i uspjeh u daljnjem radu, poručio je dr. Karuc za sada već bivšu glavnu sestru bolnice koja je novo zaposlenje našla na Odjelu sestrinstva Sveučilišta u Zadru.
Ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina, koji ne komunicira s javnošću, još nije imenovao novu glavnu sestru na tom mjestu koje je ključno u funkcioniranju Bolnice prema pacijentima.
Poštivati ćemo propisanu proceduru, te će javnost na vrijeme biti obaviješten, navodi dr. Karuc.

Jučer je objavljeno kako je su tri medicinske sestre primljen za stalno, a tri u radni odnos na određeno vrijeme te se u roku od tri dana moraju javiti glavnoj sestri.

Tko će ih u ponedjeljak uputiti, u Bolnici se još ne zna.


Zajedno s tadašnjom glavnom sestrom Gusar, dr. Karuc je prije dva mjeseca obavijestio javnost o odlasku specijalista iz zadarske bolnice. Tada je rečeno kako je svoj odlazak najavio i kardiolog dr. Ante Anić, što se pokazalo netočnom informacijom nakon što je dr. Anić objavio kako on ne napušta bolnicu i svoj rodni grad.

Ravnatelj bolnice objavio je natječaj za liječnika specijalista kardiologa na koji je zaprimljena  jedna molba. Tko se javio i hoće li biti primljen u zadarsku bolnicu, još se ne zna. Ali je pouzdano potvrđeno da se na još jedan natječaj za radno mjesto liječnika specijalista pedijatrije nije nitko prijavio.

Poznato je kako je Odjel pedijatrije napustila dr. Nataša Skitarelić koja je također prešla na Sveučilište. I prije njezinog odlaska, Bolnica je u više navrata bila u potrazi za pedijatrima kojih jednostavno nema. Bolnice  u Dalmaciji  "bore" se za liječnike koje završavaju specijalizaciju iz pedijatrije.

Ustanova raspisuje natječaje sukladno svojim potrebama, poštujući propisanu proceduru i to nakon pribavljenih suglasnosti od strane nadležnih tijela u onim slučajevima kad su potrebna, pisani je odgovor na naš upit zbog čega je Bolnica raspisala natječaj za kardiologa.