Jučer je ispred spomen obilježja u Buliću odana počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću, na 26. godišnjicu njegove pogibije. Vijence i svijeće su položili obitelj poginulog, suborci - pripadnici 1.A bataljuna 113. Šibenske brigade, veterani 113. brigade HV UDVDR Šibenik, udruga OMB 113. brigade - Cobre, predstavnici šibenske specijalne policije, izaslanstvo MO Bulić, načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić i predstavnici Općine Pirovac.

Prije polaganja vijenaca nazočnima su se obratili zapovjednik 1.A bataljuna 113. Šibenske brigade Zdravko Bošnjak i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulan. Molitvu odrješenja predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić. U jutarnjim satima služena je misa zadušnica i položeni su vijenci na grob na mjesnom groblju u Pirovcu.

Pokojni Željko je prva žrtva 113. brigade i (tadašnjeg) šibenskog područja.

- Kada sam bio na tradicionalnoj molitvenoj hodnji "Koracima nade u istinu", koja uvijek polazi od spomen obilježja pok. Željka u Buliću, potaknulo me razmišljanje da i mi njegovi suborci organiziramo obilježavanje obljetnice njegove smrti. Pozvao sam sve šibenske braniteljske udruge i suborce, a oni su s oduševljenem podržali moju ideju. Iduće godine ćemo to dignuti na još veću razinu. Hvala od srca svim braniteljima koji su se odazvali u ovolikom broju, rekao je Dragan Toljan -Tetejac, glavni inicijator obilježavanja obljetnice.

Nakon polaganja vijenaca pripadnici 1.A bataljuna 113. brigade pripremili su prigodan domjenak i prisjetili se slavnih ratnih dana u obrani hrvatske Domovine.