Iz Gradskog odbora SDP-a stiglo je priopćenje gradskog vijećnika Darka Vrdoljaka na izrečene navode direktora AF Festivala Sergeja Stanojkovskog u razgovoru objavljenog 31.08.2017. na portalu Slobodne Dalmacije "zadarski.hr". 

Stanojkovski ovih dana u svim medijima okrivljuje gradsku upravu za to što je "morao napustiti Zadar sa svojim festivalom." U posljednjem razgovoru, na kojeg se poziva Vrdoljak, osnivač i direktor festivala  insinuirao je pokušaj podmićivanja od strane gradske uprave, tvrdeći kako mu je "došao  čovjek  iz gradske uprave i tražio  da posao do 50 tisuća kuna dade određenoj osobi i onda će, kazao mu je, sve ići glatko".

U očekivanju očitovanja, kojeg smo jučer zatražili iz gradske uprave, objavljujemo priopćenje SDFP-ovog vijećnika Darka Vrdoljaka:

 

Pozivam nadležne institucije da izvide navode direktora Avvantura Film Festivala


Dana 31.08.2017., na portalu „Zadarski.hr" (Slobodna Dalmacija) objavljen je razgovor s direktorom Avvantura Film Festivala (AFF) Sergejem Stanojkovskim.

 

Osim činjenice da je Zadar izgubio još jedan vrijedan kulturni sadržaj kao i da je zadarska gradska vlast ponovno ispoljila svoj nagon gušenja svakog (nezavisnog) kulturnog izričaja koji im ne ide niz dlaku, posebnu pažnju, ali ne i iznenađenje, izazvao je navod direktora festivala kojim prepričava čin poticanja na davanje mita od strane neimenovane NN službene osobe zadarske gradske uprave.

Direktor AF Festivala Sergej Stanojkovski je u intervjuu, između ostalog, izjavio: „Sve probleme koje smo imali i na što smo nailazili, jednostavno nisu za javnost. Ne biste vjerovali na što smo sve nailazili! Meni je jedan čovjek iz gradske uprave došao i otvoreno mi rekao da jedan posao u okviru festivala, vrijednosti do 50 tisuća kuna, dam određenoj osobi i onda će, kazao je, sve ići glatko. Ja na to neću pristati!"

Stoga, s obzirom na navedeno, pozivam nadležne institucije, Državno odvjetništvo RH (DORH) i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), da izvide navode gospodina Stanojkovskog te utvrde činjenice koje proizlaze iz navoda da je (u spomenutom članku) neimenovana službena osoba iz gradske uprave Grada Zadra poticala direktora Avvantura Film Festivala Sergeja Stanojkovskog na davanje mita s ciljem dobivanja naklonosti i financijske potpore od strane političkog vodstva grada Zadra.