Nakon što je već treći put zatečen kako vozi automobil prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, 51-godišnjem Pažaninu I. F. izrečena je uvjetna kazna zatvora u trajanju od 25 dana.

Njega je paška policija 20. prosinca prošle godine u Pagu, u 00,15 sati u Ulici Marka Marulića, zatekla kako upravlja osobnim automobilom Renault Clio, a da prethodno nije stekao pravo na upravljanje motornim vozilom. Uvjetna kazna zatvora u trajanju od 25 dana neće biti izvršena ako u roku jedne godine ne počini novi prekršaj.

Na samom suđenju optuženi Pažanin nije imao primjedbu na podatak o evidenciji vozača i vozačkih dozvola PP Pag iz kojeg proizlazi da se ne vodi u evidencijama odnosno da ne posjeduje važeću vozačku dozvolu. Također je utvrđeno kako već ima dvije pravomoćne presude za isti prekršaj - 2015. godine kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od 20 dana, a ove godine novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kn.

U završnoj riječi okrivljenik je izrazio žaljenje zbog istog, a vozački ispit, rekao je, nije položio zbog teške financijske situacije. Zamolio je sud da prilikom donošenja odluke uzme u obzir da je lošeg imovnog stanja, nezaposlen, bez prihoda, te da novčanu kaznu nije u mogućnosti platiti. Sud je procijenio će izrečenom kaznom zatvora biti postignuta svrha kažnjavanja , da će generalno preventivno djelovati na okrivljenika i ostale sudionike u prometu.