Zadranin Z. B. (46) koji je "zabavi" susjede puštajući na sav glas glazbenu liniju, otišavši iz kuće i zaključavši je, kažnjen je novčanom kaznom od 187,50 kuna zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira .

Ovaj umirovljeni elektroinstalater 20. studenog 2016. godine u Zadru puštao je preglasnu glazbu putem glazbene linije koja se nalazila u prizemlju kuće i koja se po izlasku policijskih službenika iz vozila mogla čuti na pedeset metara udaljenosti. Prije njihovog dolaska okrivljenik se udaljio s mjesta događaja, pa su morali u kuću ući uz pomoć vatrogasaca, koji su provalili ulazna vrata prizemlja kuće jer nitko nije otvarao duže vrijeme. Ulaskom u kuću na prizemlju kuće nitko nije zatečen, te su policijski službenici prilikom ulaska isključili glazbenu liniju.

Okrivljenik je na sudu izjavio da se osjeća krivim, a kao razlog je naveo zaboravnost, jer je "morao kuću zbog određenih razloga napustiti te je zaboravio
isključiti glazbenu liniju". To nije učinio ni njegov otac, koji također ima ključ zajedničke kuće. Izrazio je žaljenje što je zbog toga moralo doći do intervencije policije i vatrogasaca, a kako od invalidske mirovine otplaćuje alimentacije za troje djece i ovrhe moli da mu izreku blagu kaznu, što je sud i učinio.