Na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Poličnik potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za Centar za razvoj i edukaciju, te Centar novih tehnologija koje će se graditi u Gospodarskim zonama Grabi i Murvica, obje na području općine Poličnik. najdugovječniji načelnik Poličnika Davor Lončar ukazao je na trend doseljavanja mladih obitelji.

Dva nova Centra koja će se za dvije godine izgraditi u Poslovnim zonama Poličnika novi su vjetar u leđa gospodarstvu Zadarske županije smatra potpredsjednica vlade Martina Dalić, koja je uz varaždinskog župana radimira čačića bila glavna gošča u Poličniku.

Na svečanoj su sjednici potpisani ugovori za bespovratna sredtva iz europskih fontova - ukupno 40 milijuna kuna. Ostatak novca osiguirat će općina i Zadarska županija, obećao je Župan Božidar Longin. Ova općina, kaže ima potporu i za treću poslovnu zonu,  zona Mazije gdje će se razvijati obrtništvo.


Zbog dobre poslovne klime načelnik općine Davor Lončar nada se novim mladim obiteljima na svojem području.
„Osamdeset novih obitelji došlo je živjeti ovdje na područjen naše općine. Želim naglasiti da su ljudi prepoznali kako u Murvici, Briševu i svim naseljima Poličnika imaju dobre preduvjete za razvoj i gospodarstva i društvenih djelatnosti.", kazao je načelnik Lončar
Danas je u Poličniku otvoren novi dječji vrtić koji će od ponedjeljaka pohađati 138 djece.