Prekršajni sud u Zadru donio je okrivljujuću presudu protiv nevjenčanih supružnika iz Zadra, 30-godišnjakinje i 39-godišnjaka, zbog narušavanja javnog reda i mira u ožujku prošle godine. 

Mjesto radnje bio je trgovački centar u Ulici dalmatinskog sabora na Poluotoku. Zbog sumnje da je s polica ukrala artikle, 30-godišnjakinju je pri izlazu iz trgovine zaustavio 50-godišnji zaštitar. Kada je zamoljena da pokaže račun za artikle koji su bili u vrećici, ona je počela vikati na zaštitara vičući da oni nisu lopovi te da će se obračunati s njim, dočekati ga vani i istući.  

Tada je istima prišla 38-godišnja poslovotkinja u navedenoj trgovini i zamolila 30-godišnjakinju da prestane s vikom i iziđe iz trgovine. Na to je ona počela vikati na poslovotkinju te ju je u jednom trenutku fizički napala na način da ju je udarila šakom u desno oko, a potom s noktima ogrebala po licu ispod oba oka. U tom trenutku njezin nevjenčani suprug je uhvatio 38-godišnjakinju s leđa i udario ju po vratu. Od napadnute žene okrivljenike je odmaknuo zaštitar, ali ga je 39-godišnjak udario nekoliko puta šakom u glavu. Zaštitar je je zatim u samoobrani odgurnuo uslijed čega je 39-godišnjak pao na pod. Dok ga je zaštitar pokušavao smiriti, 30-godišnjakinja ga je nekoliko puta udarila nogama po tijelu. 

Daljnje narušavanje spriječili su kupci te policija koja je stigla na mjesto događaja. Zadarski sud 30-godišnjakinju i 39-godišnjaka kaznio je s novčanom kaznom u iznosu od 525 kuna.