Stanje na opožarenom području Zadarske županije je mirno. Nema aktivnih požara. Sve angažirane vatrogasne snage i pripadnici Hrvatske vojske sa drugih područja RH napustile su područje Zadarske županije, dok lokalne vatrogasne snage čuvaju požarišta.

Za kraj borbe s vatrenom stihijom, koja je trajala od nedjelje, stiže priopćenje načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenika župana Šime Vickovića:

- Zahvaljujemo se svim operativnim snagama koje su djelovale na ovom području a posebno vatrogascima i zračnim snagama koji su stvarno nadljudskim naporima obuzdali požare i spriječili stradavanje ljudi i imovine.

Šteta je velika, no možemo reći da je minorna s obzirom na razmjere požara u proteklih nekoliko dana. 

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli, posebno mještanima koji su bez panike i poštujući upute gasitelja na terenu pomogli obraniti svoje objekte.

Zahvaljujemo se također Crvenom križu Zadarske županije koji je svojim profesionalnim snagama i volonterima pomogao u terenskoj distribuciji hrane po požarištima, Općoj bolnici Zadar i Domu za starije i nemoćne Zadar koji su pripremali tople obroke za gasitelje, Zadarskoj Seljačkoj tržnici (Udruga Volim domaće) na doniranim potrebnim količinama voća za gasitelje, te tvrtkama Cedar d.o.o. (voda Santa), Maraska d.d., Kraš d.d. i Atlantic grupa d.d. na doniranim proizvodima.

Zahvaljujemo se televizijskim i radijskim kućama, portalima i tiskanim medijima koji su svojim promptnim izvještavanjem informirali građane te time omogućili brzo širenje objektivnih informacija što je u kriznim situacijama kakva je bila ova, izuzetno važno.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije od danas ostaje u stanju pripravnosti, što se predlaže i Stožerima CZ JLS.