Za sajam koji se zove "Proizvodi hrvatskog sela" nema bolje i logičnije reklame od one koju vidite kada skrenete s Kalelarge prema Arheološkom muzeju - slavonske kobasice, slanina, kulen, kulenova seka, sve najbolje što čovjek može napraviti od jedne svinje. Prodavač na štandu OPG-a As, u kvalitetu čijih proizvoda su se već uvjerili brojni Zadrani, kaže kako ima čak i ponudu za vegetarijance.

- Evo, kulenova seka, od svinja koje su jele čisti žir, ne može bolje.

Cijene u skladu s kvalitetom proizvoda - kulenova seka po 250 kuna, ali i kobasice po 90. Sve ostalo je negdje između.

Slavonci će tek potiho aludirati na afrodizijačku moć ovih proizvoda, a iz OPG-a Marijanović bez uvijanja jednu od svojih rakija prodaju pod registriranim imenom - Jebenica. Rakija se prodaje u bocama, ali i vrećicama, zbog čega se može elegantno spustiti u džep i iskoristiti u potrebi. Uz ova dva štanda smjestili su se brojni OPG-ovi, rukotvorci, slastičari koji nude tradicionalne i moderne suvenire i nakit, proizvode od meda, čajne mješavine, biljne kapi, sireve, proizvode na bazi kadulje i lavande, fritule... Dobra mješavina različitih proizvoda, kako bi svatko pronašao nešto za sebe.

Sve ponuđeno, ističu organizatori Taste&Travel festivala, u čijem se okviru sajam održava, visoko su kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete. Sajam se održava do srijede, 30. kolovoza.