Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić reagirala je na produženje koncesije za Marinu Borik, zbog dodatnih ulaganja u marinu.

- 13.490.760 kuna "investitor" Dogus planira uložiti u marinu Borik. Na osnovi tog ulaganja tražili su i dobili od Vlade Republike Hrvatske maksimalno produženje koncesije na punih 50 godina. Dodatnih 33 godine investitoru Dogusu potrebni su da vrati to "ogromno" ulaganje! 13.490.760 kuna podijeljeno na dodane 33 godine iznosi 408.810 kuna i 90 lipa po godini. Ili preračunato u eure godišnje će Dogus morati uložiti otprilike 54 tisuće eura da opravda ovakvo maksimalno produženje koncesije! Cijela marina Borik sa svim svojim skupim vezovima za godišnje ulaganje u vrijednosti od otprilike jednog jednosobnog stančića od 30 - 32 metra kvadratna! I tako 33 godine kako bi Dogus mogao vratiti takvu znatnu investiciju!

Svatko od mnogih mladih poduzetnika ili čak samo mladih obitelji koje će za takav stančić od 30 - 32 m2 platiti u 33 godine kamatu koja će povrat banci uvećati na duplu vrijednost takvog stančića rado bi od Vlade RH dobio takvu jednu marinu na iskorištavanje, ne po novim nego po starim uvjetima i sigurno bi i bolje gospodario i više ulagao!

Ako Dogus ili Vlada RH smatraju da nije tako, Akcija mladih i nezavisnih poziva ih javno da nam marinu Borik prepuste u potkoncesiju pod starim uvjetima, pa ćemo pred očima javnosti pratiti zaradu i ulaganja te povrat mizernih 13.490.760 kuna ne 33 nego 15 godina, uz zaposlenje i primjerene plaće zasigurno više od 15 sada zaposlenih, piše Botić.

- Vjerujemo duboko da nigdje u svijetu kamo mladi iz Hrvatske hrpimice odlaze nećemo naći ovakav investicijski eldorado koji je našao Dogus kod Vlade RH ovdje u Zadru. Šteta samo što nitko od vlastitih građana Republike Hrvatske nema priliku za jednake takve investicijske prilike koje razni dogusi, generalisimusi, gazde i slični imaju. Možda bi uspjeli ostati živjeti i raditi u vlastitoj zemlji, a ne po Irskoj, Kanadi, Njemačkoj...