Policijski službenici Policijske postaje Benkovac i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je u nedjelju oko 20 sati, u Brgudu na benkovačkom području, namjerno izazvala požar

Iz mržnje prema Srbima, djevojka je uzela upaljač u ruke i zapalila suhu travu. Nošena vjetrom, vatra se proširila na šire benkovačko područje - od Pristega do Lišana Ostrovičkih. U gašenju požara velikih razmjera, kakav dugo nije zabilježen u Zadarskoj županiji, angažirane su velike zračne i kopnene snage iz svih krajeva Hrvatske, a vatra još nije u potpunosti ugašena. Materijalna šteta i ukupna opožarena površina biti će naknadno utvrđene.

25-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u svezi zločina iz mržnje privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 

Kako neslužbeno doznajemo, 25-godišnjakinja se inače družila sa srpskim državljanima, a navodno ima psihičke smetnje te je moguće da će u postupku biti zatraženo vještačenje o uračunljivosti prilikom počinjenja kaznenog djela. Drugu djevojku u dobi od 21 godinu, koja je također privedena u postaju, policija je oslobodila sumnje.