NOVO Zračne snage iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika upućene su danas na požarišta koja su se ponovno razbuktala u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Nakon gašenja požara kod Supetra na otoku Braču u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, dva Canadaira CL-415 odmah su nastavila djelovati na području vatrene fronte Đevrske-Dobropoljci-Ostrovica-Lišane Ostrovičke u Zadarskoj županiji. Na ova područja upućene su i dodatne snage, tako da u ovom trenutku na požarištima ukupno djeluje šest protupožarnih aviona koji će svoja djelovanja usmjeravati na najkritičnije dijelove i sukladno prioritetima gašenja.

Osim zračnih snaga, na terenu kod Benkovca je angažirano i 48 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

RANIJE Vatrogasci se još bore s požarom kod Lišana Ostrovičkih, zaseok Bulići. Kuće nisu ugrožene, saznajemo oko 14 sati u Županijskom vatrogasnom operativnom centru Zadar. 

Sva ostala područja zahvaćena vatrom trenutno su pod kontrolom. Na terenu su dežurne ekipe koje osiguravaju prostor kako se vatra ne bi ponovno rasplamsala. 

Podsjetimo, u nedjelju je između 20 i 22 sata Zadarsku županiju poharao niz požara. Šteta se tek treba zbrojiti, a zbog okolnosti izbijanja požara PU zadarska provodi izvide vezane za moguće namjerno izazivanje istih.