U sklopu „Taste & Travel" festivala od 24. do 30. kolovoza na šetnici između Foruma, Crkve Sv. Donata i Arheološkog muzeja bit će postavljen sajam "Proizvodi hrvatskog sela", najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj.

Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je trinaest godina u više hrvatskih gradova izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja. Cilj manifestacije je omogućiti građanima Grada Zadra i njegovim stranim posjetiteljima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama.

Na sajmu će se od preko 30 izlagača moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvodi (slavonski kulen, kulenova seka, slanina...), domaća vina, domaće rakija, maslinovog ulja, ekoloških proizvoda, sireva, smokava, i ostalih domaćih tradicijskih delicija koji direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. Isto tako, cilj je pomoći proizvođačima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

Svi proizvodi koje ćete moći pronaći na Sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete.