ZADAR- Poznati zadarski samostan sv. Marije zauvijek je napustila još jedna koludrica - u 87. godini preminula je časna Marija Mirković, zavjetnog imena Hildegarde kojeg je dobila prije 67 godina.

Ona će poslijepodne, po običaju Benediktinske zajednice, biti izložena u crkvi sv. Marije, a nakon mise zadušnice, bit će pokopana na Gradskom groblju.
Druga je to benediktinka u kratkom vremenu koja je napustila tu malu zajednicu. Krajem studenog prošle godine preminula je časna Asja Benedikta Perinčić.

Njoj u spomen u subotu će na Stanovima biti priređena izložba fotografija pod nazivom "Pogled iz samostana Benediktinki sv. Marije u Zadru" pok. Asje Benedikte Perinčić.

Iz samostana sv. Marije izašli su u susret Društvu Stanaraca i ustupili fotografije koje je časna Asja Benedikta Perinčić radila godinama i o čemu je napravljen i televizijski dokumentarac.

Prilično starijoj zajednicu opatica koju predvodi časna majka Anastazia Čizmin, proljetos se pridružila kandidatkinja koja je u zadar stigla s varaždinskog područja. U procesu novicijata , Katarina Žufika dobila je monaško ime Pavlina.