U Pagu je danas proslavljen najveći gradski blagdan - Stomorina Paška. Vjernici s cijelog otoka došli su i danas u Pag, a velik dio njih pješačio je noć prije iz svojih mjesta do Svetišta kako bi se pomolio Majci Božjoj.

Svečanom misnom slavlju koje je u poslijepodnevnim satima predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić nazočili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zadarski župan Božidar Longin, župan Ličko-senjski Darko Milinović i saborski zastupnik iz Novalje Marijan Kustić. Domaćin im je bio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

U Pagu se Gospa posebno štuje jer je grad s okolicom 1885. po Njezinom zagovoru čudesno oslobođen od kolere koja je tada harala po čitavoj južnoj Hrvatskoj. Procesija je nastala spontano, kada su Pažani vapeći i moleći uzeli kip Majke Božje i donijeli ga u Pag. Procesiju je predvodio tadašnji paški župnik don Šime Meštrović. Zadnje žrtve epidemije pokopane su na dan sv. Roka 16. kolovoza. Taj čudotvorni prestanak epidemije Pažani su pripisivali zagovoru Majke Božje. te su se zavjetovali da će svake godine za blagdan Velike Gospe donositi kip u Pag, i da će se 22 dana u Zbornoj crkvi moliti krunica. U Pagu se ovaj blagdan Velike Gospe naziva još i Stomorina.