Skoro dvostruko više studenata Sveučilišta u Zadru javilo se na natječaj za 266 mjesta domskog smještaja koji se plaća 300 kuna mjesečno.

U jedinom studentskom domu je 190 mjesta, dok je 76 mjesta u Srednjoškolskom đačkom domu. Među 480 prijavljenih najviše je brucoša koji su htjeli doći do subvencioniranog smještaj u Studentskom domu - njih 180 javilo se na natječaj. Za krevet u Domu apliciralo je 118 studenata završene prve godine, 64 druge, a 56 studenata treće godine preddiplomskog studija.

Očekivano svega je 44 kandidata s prve godine i 20 s druge godine diplomskog studija. Objavljeni su i privremeni rezultati na osnovu bodova i prava, te oni koji misle da su oštećeni imaju pravo prigovora do 18. kolovoza 2017.
Kada će se u Zadru kao sveučilišnom gradu koji je postao dominantno mjesto za turistički najam, početi graditi planirani studentski dom u budućem kampusu, o tome sa zadarskog sveučilišta nema vijesti.  Sveučilište u Zadru broji između pet i šest tisuća studenata a raspolažu sa Studentskim domom od 190 mjesta koji se tijekom srpnja i kolovoza pretvara u hostel.