ZADAR - U rebalansu Gradskog proračuna za 2017. godinu, kupovina klavira za obnovljenu Koncertnu dvoranu u Kneževoj palači, navodi se kao „Sportska i glazbena oprema".
Birokratska je to kategorija u kojoj je  iznos od 235.000 kuna potreban za sufinanciranje kupovine glasovira u Koncertnoj dvorani.
Resorni pročelnik Radovan Dunatov u obrazloženju za javnost kazao je kako se radi o polovnom klaviru do kojeg je došla ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić te će u njegovoj kupovini sudjelovati i Lions klub Zadar sa 120 tisuća kuna. Doznajemo da je klavir u provjereno jako dobro stanju, otkriven u Čakovcu.
Dok se ne obavi kupnja, Koncertni ured je s Glazbenom školom B. Bersa ugovorio najam njihovog klavira za 15 tisuća kuna.

Grad Zadar ima vrhunski koncertni klavir, marke Steinway & Sons koji je kupljen za vrijeme prvog mandata gradonačelnik Božidara Kalmete za nekih milijun kuna. No, taj klavir svojim dimenzijama teško da bi  mogao stati u Koncertnu dvoranu a da ne smanji prostor izvođačima i publici. Taj klavir ostat će u Svečanoj dvorani Sveučilišta koja je prošlih godina služila i kao koncertna dvorana, a to će ostati i dalje za veće koncert obzirom na ograničene kapacitete Koncertne dvorane u Kneževoj.
Međutim, nju je Zadar trebao a zadarska glazbena publika nije mogla dočekati povratak u svoju Koncertnu s ogledalima. Stoga su zadarski Lionsi krenuli u akciju prikupljanja novca za obnovu Koncertne dvorane, ne zato što su mislili da će uspjeti prikupiti velike novce nego da senzibiliziraju javnost a osobiti one koji su bili u poziciji da ubrzaju projekt obnove Kneževe palače.
Kada je ona obnovljena novcima iz EU fonda od kojih se kupila baš sva oprema pa čak i više nego što je potrebno za Koncertnu dvoranu, Lionsi nisu više imali gdje ugraditi donaciju od 120 tisuća kuna. Razmišljalo se o kupnji jednog stalnog instrumenta za koncerte. A onda se došlo do potrebe za klavirom i dogovora s gradskim vlastima te Koncertnim uredom. Tako će građani, koji su se odazvali akciji Lionsa,  sa svojim samodoprinosom sudjelovati u trećini vrijednosti klavira za Koncertnu dvoranu.