Zbog jakog vjetra nekoliko zrakoplova iz Dubrovnika preusmjereno u druge zračne luke. Umjesto u Dubrovnik, zrakoplov Transavia sletio je  iz Pariza prijepodne u zadarsku Zračnu luku. Najava je bila i za avion Easyjeta ali on nije izvanredno nije sletio u Zemunik.

Zato je sletio veliki zrakoplov šeika iz Qatara, jedne od najbogatijih arapskih zemalja.
Neslužbeno doznajemo da je privatni Airbus320 samo na kratko sletio u zadarsku zračnu luku kako bi se iz njega iskrcali nekoliko putnika mlađe dobi.

Prije dvije godine u Zemunik je sletio isti zrakoplov. No, tada je s njim doletio šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, bivši katarski emir. S njim je u Zadar došla supruga - šeika Mozah bint Nasser al-Missned. Za njih je priređen doček u kojem je sudjelovao i tadašnji dožupan Božidar Longin. Pravo na gotovo državnički tretman osigurao im je tada Ured predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović s kojom se šeik Hamad susreo nekom drugom prilikom u Zagrebu.

Prošle godine je uz Pozdrav suncu bila privezana i šeikova jahta. Jedna od najvećih luksuznih jahti na svijetu, dugačka je 124 metra. Dao ju je izgraditi šeik Hamada bin Khalife Al-Thanija,  otac sadašenjeg emira Qatara, koji je jedan od najbogatijih ljudi u Svijetu. Njegova luksuzna jahta Katara, izgrađena prije 7 godina, 14. je po veličini na Svijetu.