ZADAR- Narodni muzej objavio je jučer natječaj za šest novih radnih mjesta u Kneževoj palači. Rok prijave je osam dana, a posao je za stalno.

Iako je Narodni muzej županijska ustanova, nova radna mjesta financirat će Grad Zadar jer je vlasnik Kneževe palače. Prostor tog obnovljenog zdanja ugovorom dijele, koriste i iznajmljuju Narodni muzej i Koncertni ured.

Pola godine nakon svečanog otvaranja, Kneževa palača trebala bi dobiti voditelja kojem će nadređena biti Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja.
Naziv tog, po svemu sudeći kompleksnog radnog mjesta, je Voditelj službe za održavanje kulturno - povijesnog kompleksa Kneževe palače i Odjela za marketing i odnose s javnošću. Traži se isključivo diploma ekonomije, s godinu dana radnog iskustva (na poslovima marketinga ili radno iskustvo na kulturno-turističkim projektima) te poznavanje dva strana jezika.

Za dva radna mjesta  koja se nazivaju "marketing asistent na infopultu", uvjeti su malo širi: biti magistar struke društvenog usmjerenja te znanje dva svjetska jezika.

Otvara se i mjesto muzejskog tehničara za kojeg je potreba srednja škola, smjer elektrotehničar ili elektroničar te iskustvo.

Za dvoje spremačice nije nužna srednja škola, ali dolazi u obzir za prijavu na natječaj.

Svi kandidati prolaze testiranje, a oni koji se natječu za radno mjesto voditelj Službe za održavanje kulturno-povijesnog kompleksa Kneževe palače i Odjela za marketing i odnose s javnošću dužni su uz navedenu dokumentaciju dostaviti i plan i program rada Kneževe palače, navodi se u inače prilično nejasno objavljenom natječaju.