ZADAR - Iako je dr. Ante Anić, uvaženi zadarski kardiolog jasno rekao kako ne napušta zadarsku bolnicu, ravnatelj dr. Željko Čulina raspisao je natječaj za "upraženjeno" mjesto kardiologa.

Dr. Anić u svom novom aranžmanu dva dana radi u KBC Splitu, a ostatak tjedna je na svom radnom mjestu u zadarskoj bolnici gdje se ni do sad nije štedio.

Ali u Ravnateljstvu zadarske bolnice nakon što je zamjenik dr. Edi Karuc, najavio njegov odlazak, kojeg su navodno privremeno spriječili, traže natječajem novog kardiologa. Na toj konferenciji za novinare, zamjenik ravnatelja je objasnio kako oni na žalost ne mogu spriječiti odlazak specijalist koji se žele dokazivati i imaju bolje uvjete u kliničkim bolničkim centrima.
No, tada dr. Karuc nije naveo slučaj odlaska cijenjenog dr. Branka Dukića, koji je bio šef Ginekologije i vrhunski operater, a  Bolnicu je napustio odlaskom  u politiku.

Ministarstvo zdravstva odobrilo je za upražnjeno mjesto natječaj kojim  zadarska bolnica traži novog ginekologa. No, hoće li gradonačelnik Dukić iz Ministarstva zdravlja dobiti odobrenje da može honorarno operirati, to se još ne zna. Istodobno, njegov kolega liječnik, ministar Milan Kujundžić odrađuje smjenu u svojoj matičnoj bolnici.

Dakle, problem je što specijalista nema na domaćem tržištu rada, a što je kronična bolest hrvatskog zdravstva. Iako svjesni toga, ravnatelj Bolnice, dr. Čulina potpisao je još jedan natječaj u potrazi za pedijatrom.

Istodobno je Bolnica zaposlila dr.Irenu Dijan, psihijatricu, budući da su s tog odjela otišle dvije psihijatrice.