Jučer oko 18 sati, u uvali Lučina kod Pašmana, na 40-godišnjeg plivača naletjelo je plovilo kojim je upravljao zasad nepoznati muškarac koji je nakon nesreće stao i razgovarao s ozlijeđenim plivačem.

Prema informacijama PU zadarske, 40-godišnjak iz Pašmana je s teškim ozljedama zadržan u zadarskoj bolnici, a za voditeljem brodice se traga.

Prema dodatnim informacijama on je plivao 50-tak metara od obale uz njega u "bateli" je bila žena. Na Pašmanca je naletio bijeli gliser, koji nije glisirao, ali je napažnjom vozača u plovidbi udario plivača u glavu. Vozač glisera se zaustavio, razgovarao s unesrećnim, pomogao ženi da podigne plivača u brod s ozlijedom koja u prvi mah nije izgledala strašno. Međutim, u ambulatni u Neviđanima, liječnik  je ustanovio kako je ozlijeda glave opasna te je organizirao prijevoz u zadarsku bolnicu, gdje je Pašmanac zadržan zbog frakture kostiju glave.

Obradu ovog slučaja policija  nastavlja u suradnji s Lučkom kapetanijom. Vozač na gliseru je stranac i smješten je na biogradskom području.