Nakon puna dva mjeseca strpljenja i razumijevanja te komunikacijom sa nadležnim upravnim odjelom u Gradu Zadru, došlo je vrijeme da i putem medija pokušamo izvršiti pritisak na nadležne iz gradske uprave da se radovi na jedinom višenamjenskom igralištu na predjelu MO Ričine završe, u redakciju nam se javio gradski vijećnik Akcije mladih i MOST-a Kristijan Kotlar kao predsjednik Mjesnog odbora Ričine.

Donosimo u cijelosti njegovo priopćenje uz fotografije:

Naime, nakon 26 punih godina i konačnog sređivanja imovinsko - pravnih odnosa, mještani na predjelu MO Ričine su napokon dočekali da njihov kvart dobije JEDINO višenamjensko sportsko igralište. 

Unatoč tome što su radovi počeli usporedno s početkom predizborne kampanje za protekle lokalne izbore (a svi znamo zašto vladajući tempiraju radove baš u to vrijeme), svi su mještani bili zadovoljni i sretni što se, eto, igralište počelo raditi. Sa izvođenjem radova na igralištu se počelo 19. travnja 2017. godine, vrijednost investicije iznosila 399.577,44 KN (s PDV-om ), a rok izvođenja radova bio je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, što znači da su radovi trebali biti gotovi do 4. lipnja 2017. godine.

Točno 4. lipnja 2017. je navučen asfalt i od tog dana nitko više nogom nije kročio na igralište, a u međuvremenu smo, najviše zahvaljujući kiši, otkrili velike nedostatke na samom igralištu, od kojih su neki i opasni za korisnike igrališta. 

Naime, prilikom kiše, na igralištu se nakupljaju velike količine vode što uzrokuje stvaranje lokvi, umjesto da ta voda otječe u kanalice koje su postavljene na zapadnoj strani igrališta. Također postoje i dijelovi gdje nisu postavljeni rubnjaci između novog i starog igrališta, pa postoji opasnost da netko zapne od rub i padne. Naše smo primjedbe uputili prema nadležnom Upravnom odjelu u kojem ima ljudi koji zaista žele pomoći, ali ovo očito nadilazi njihovu domenu, jer još od mjeseca lipnja do dan danas i dalje nitko nije kročio nogom na igralište, što znači da se rok dovršetka radova prekoračio za više od 2 mjeseca.

Tko je odgovoran za nastalu situaciju, Grad kao naručitelj, projektant, nadzor ili izvođač, mještane MO Ričine ne zanima. Mještane MO Ričine samo zanima da se igralište što prije završi i stavi u funkciju.

Ukoliko naše igralište nije trebalo poslužiti samo kao jednokratni predizborni poligon za prošetavanje hadezeovaca u majicama "za Zadar svaki dan", molimo Gradonačelnika da se osobno založi da se radovi na JEDINOM višenamjenskom športskom igralištu u Ričinama, sa 2 mjeseca zakašnjenja, napokon privedu kraju.