Stečajni upravitelj Branko Morić podnio je Trgovačkom sudu u Zadru tromjesečno izvješće o tijeku stečajnog postupka nad nekad uspješnom zadarskom građevinskom tvrtkom Ploter.

Ispitno i izvještajno ročište u stečajnom postupku nad Ploterom održano je 14. srpnja, a nakon toga su u stečajnom postupku nastavljene aktivnosti na prodaji i unovčenju imovine stečajnog dužnika, o čemu je stečajni upravitelj podnosio tromjesečna izvješća. 

U odnosu na prethodna, u izvješću podnesenom u srijedu daju se podaci o aktivnostima i radnjama u vezi s prodajom imovine stečajnog dužnika.

Nakon rješenja Trgovačkog suda, FINA RC Split objavila je 3. ožujka godine poziv za prvu elektroničku javnu dražbu nekretnina Plotera u stečaju po utvrđenoj vrijednosti od 4.631.865,00 kuna s početnom cijenom od 3.473.898,75 kuna. Na prvu javnu dražbu nije se javio nijedan ponudač, stoga je FINA 25. svibnja objavila poziv za drugu elektroničku javnu dražbu s početnom cijenom od 2.315.932,50 kuna. Dražba traje do 16. kolovoza, no nitko se nije javio u roku određenom za uplatu jamčevine.

Stoga je za očekivati da će FINA po završetku dražbe, 16. kolovoza, objaviti poziv za treću javnu dražbu koja će trajati novih 60 dana. Početna cijena iznosit će 1.157.966,25 kuna. 

Imovina stečajnog dužnika sastoji se od nekretnina koje su procijenjene na iznos od 4.631.865.00 kuna i prodaju se kao prostorna cjelina. Riječ je o 12 neizgrađenih građevinskih terena na Novom Bokanjcu koji su predstavljali radni prostor tvrtke s velikim skladištem.

Za pokretnine koje se sastoje od zaliha ostataka građevinskog materijala i stare građevinske opreme i alata u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka nije bilo interesa, a na oglas za prodaju zaliha prikupljanjem pisanih ponuda nije se javio nijedan ponuđač. 

- Iz kontakata sa potencijalnim kupcima proizlazi da za te zalihe nama interesa. Za naplatu potraživanja sukladno odluci skupštine vjerovnika vode se sudski započeti ili novi sudski postupci i pozivaju dužnici da plate svoja dugovanja. Međutim, u naplati potraživanja unatoč angažiranja postignuta je naplata samo nekih potraživanja, a pitanje je koliko će se uspjeti i u tužbama, stoji u izvještaju stečajnog upravitelja.