Nevjerojatan događaj zbio se ovih dana u Starigradu, izvještavaju slovenski mediji. Kako je Planet TV-u posvjedočilo četvero mladih turista, napali su ih mještani povezani s vlasnicom apartmana s kojom su se prethodno posvađali.

- Ubrzo nakon dolaska u apartman, vlasnica je došla i rekla nam da smo preglasni i da moramo odmah napustiti apartman. Nije bilo riječi o nikakvom neredu i buci, najnormalnije smo slušali glazbu i to je bilo sve. No vlasnica je rekla da moramo izaći i tražila je od nas plaćanje najma za jedan dan i troškove čišćenja od 25 eura. Rekli smo da joj čišćenje nećemo platiti jer nema šanse da smo ga zaprljali za tako kratak boravak, posvjedočio je jedan od Slovenaca.

Kad su izašli iz apartmana i krenuli prema automobilu prišla su im dvojica mještana, jedan naoružan sjekirom, a drugi metalnom šipkom. Napadač koji je zamahnuo sjekirom srećom je pogodio okvir iznad automobilskog stakla, pa mladih nije ozlijeđen, no u sljedećem udarcu "platilo" je stražnje staklo na automobilu. Mladići su incident prijavili policiji u Obrovcu, no šteta za ugled hrvatskog turizma nepopravljiva je.

Slovenski novinari nazvali su i vlasnicu apartmana, koja je zanijekala da ima veze s napadom, te rekla kako gosti s njom nisu imali nikakvih problema.

- Kuća je bila puna gostiju, oni su donijeli zvučnike, puštali glazbu, plesali, skakali, vikali, tako da nisu oni imali probleme s nama, nego mi s njima, kaže vlasnica apartmana.

Svaka priča ima dvije strane, slažu se Slovenci, ali problemi se nikada ne bi trebali rješavati sjekirom.