ZADAR - Gradonačelnik Zadra je službeno na godišnjem odmoru, a kako se nalazi izvan Grada, sinoć nije mogao službeno primiti osvajača brončane svjetske medalje Stipu Žunića. Tako ga je opravdao njegov zamjenik Ante Babić, izražavajući zadovoljstvo što je baš njega pripala čast da primi Žunića, iako je uz njega bila i druga zamjenica Jagoda Surać. Ali Babić mijenja Gradonačelnika, tako je odlučio Dukić.

Gradonačelnik Zadra trebao je sinoć biti na primanju najboljeg hrvatskog atletičara, osvajača svjetske medalje, koji je Zadranin bez obzira što je član splitskog ASK-a, a javnost ga isključivo tako doživljava. Tim više što se jutros gradonačelnik Dukić pojavio na otvorenju nogometnog kampa za djecu, kojeg priređuje FC Inter iz Milana. Što bi to trebalo značiti i je li to poruka Gradonačelnika Zadra koju javnost može ovako ili onako iščitati.

Kada se lani prvi put za drugo svjetsko zlato Fantele i Marenića od strane njihovih prijatelja priredio doček na Trgu, u Loži nije bilo tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete. Grad tada to nije organizirao, pa se nisam želio kititi tuđim perjem, a i nije u redu da se političari nameću, kazao nam je tada Kalmeta, koji je odmah ujutro primio svjetske prvake. Kalmeta je inicirao doček zlatnih olimpijaca na Pozdravu suncu. Na tom dočeku bila je cjelokupna politička garnitra ali nisu bili u prvom planu. Kada su Šime i Igor ostvarili povijesni rezultat 2009. godine bili zlatni i europski prvaci, nitko ih nije primio a niti je iniciran doček u Zadru.

U slučaju Žunića, Grad Zadar uz potporu Sportske zajednice pa čak i TZ Grada, organizirao je na Trgu doček na visokoj razini, s pozornicom i programom, a Gradonačelnik Zadra na njega nije stigao. Pa će ovih dana biti prilike da Dukić pozdravi Žunića, najavio je Babić. Podsjetimo i kako je gradonačelnik Dukić, tijekom sjednice Gradskog vijeća priredio prijem u svom uredu za Ivan Marcelića, drugog vrata zlatne vaterpolo reprezentacije koji je podrijetlom iz Zadra.

Stipe Žunić je, bez obzira na sve političke peripetije koje su pratile njegovu sportsku karijeru u Zadru, zaslužio prijem Gradonačelnika za povijesni rezultat.